Marieke van Lierop

Boek: 'Leven in de Rouwerij'

Op 25 en 30-jarige leeftijd afscheid nemen van je geliefde door suïcide. Dealen met afscheid, verdriet en rouw. Het leven opnieuw vormgeven om zo’n intens groot gemis heen. ‘Daar kan je een boek over schrijven!’ Dat hebben Marieke Foppen en ik op uitnodiging van uitgeverij KokBoekencentrum gedaan. In mei 2023 verschijnt ‘Leven in de Rouwerij: de zoektocht na verlies en zelfdoding’.

Omslag boek Leven in de Rouwerij

‘De reis door rouw eindigt nooit volledig,
maar heling begint als je zijn leven meer begint te herinneren dan zijn sterven.
En daarvoor is dit boek een goede leidraad,
want het gaat over leven en niet over sterven’
Manu Keirse

Experts

De afgelopen weken groeiden mijn trots en vertrouwen iedere dag. Manu Keirse heeft een ontroerend woord vooraf geschreven. Dat daarnaast experts als Jos de KeijserDerek de Beurs, en Maryke Geerdink van 113 Zelfmoordpreventie, als ook Marinus van den Berg, Riet Fiddelaers-JaspersAnnemiek Dogan en Marleen Stelling direct hun toezegging deden een bijdrage voor ons boek te schrijven, onderstreept het belang van dat dit boek. Zij voelen net als wij dat dit iets bijzonders is: iets dat er nog niet is en iets dat er wel moet komen.

Rauw en liefdevol

Terug duiken in de tijd, voelen, schrijven, schrappen: het proces van schrijven was intens. Het boek is intiem, eerlijk, verdrietig en confronterend, maar ook vol hoop, respect en liefde. Het is voor iedereen die het leven ondanks zijn of haar verlies omarmt, met alles wat daarbij hoort. We delen er meer over op onze instagrampagina Widowchicks.

Vanaf 23 mei 2024 is het boek te koop bij de boekhandel. Wil je als eerst het boek ontvangen? Bestel het dan nu in de voorverkoop via deze link en krijg het boek als eerste thuisbezorgd.

Omslag boek Leven in de Rouwerij
Auteurs Marieke van Lierop en Marieke Foppen