Marieke van Lierop

Trouwambtenaar

Een huwelijk of geregistreerd partnerschap om jullie relatie te bekronen: jullie gaan elkaar het ja-woord geven. De liefde vieren omringd door de mensen die jullie liefhebben, hoe mooi is dat? Of het nu twee getuigen, 200 gasten zijn of iets er tussenin… Onvergetelijk wordt het gegarandeerd. Samen toeleven naar, en werken aan het project dat bruiloft heet: gefeliciteerd!

Met mijn aanwezigheid op jullie bruiloft garandeer ik mijn bijdrage aan een ongedwongen, toegankelijke sfeer. Ik ben een ervaren spreker die een ontspannen ceremonie verzorgt met een luchtige tone of voice. Op een levendige en humoristische wijze doe ik eer aan jullie liefdesverhaal met aandacht voor verleden, heden en toekomst. Ik spreek niet alleen tot jullie als bruidspaar, maar heb ook een persoonlijk woord voor jullie getuigen en andere dierbaren. Iedereen is actief betrokken bij de toespraak doordat ik op een laagdrempelige manier weet te interacteren tijdens de toespraak. Ze zullen zich herkennen in mijn woorden. Naast dat er zal kunnen worden gelachen, zal ik ook de emotie niet uit de weg gaan. En of er dan een traan volgt? Dat zien we vanzelf!

babs Marieke juli 2022

Met mij als zelfstandig trouwambtenaar kies je voor maatwerk. Geen template met hier en daar een persoonlijke zin, maar een toespraak die volledig geschreven wordt op basis van de verhalen die jullie met mij delen. Ik ga voor kwaliteit. Geen half werk, maar een grondige werkwijze waar veel tijd, energie en toewijding in gaat zitten. Met talent voor gespreksvoering en schrijven, maak ik jullie liefdesverhaal tot het meest speciale document dat je ooit zult krijgen.

babs Marieke juli 2022

Veelgestelde vragen

Jazeker! Weten jullie al in welke gemeente jullie willen trouwen? Dan checken we samen de regels en procedure die de gemeente stelt. Als zelfstandig trouwambtenaar ben ik niet verbonden aan een gemeente en daarom zal ik voor jullie trouwdag officieel benoemd worden in jullie gemeente. Over het algemeen is een tijdige aanvraag (zo’n vier maanden voor het huwelijk) bij de gemeente voldoende om deze bureaucratische zaken in orde te maken. Sommige gemeenten werken alleen met BABS-en (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) die in hun gemeente in dienst zijn. In zo’n situatie is het simpelweg niet mogelijk om mij de wettelijke voltrekking te laten doen. Geen zorgen: dit zijn uitzonderingen. En zelfs in deze uitzonderlijke gevallen zijn er mogelijkheden om de ceremonie door mij te laten leiden.

Natuurlijk! Jullie kunnen verschillende redenen hebben om voor een ceremonieel huwelijk te kiezen. Wat mij betreft is alles mogelijk! Bij een ceremonie zonder wettelijke handtekening hoef je geen rekening te houden met formaliteiten. Ik ben benieuwd naar jullie ideeën en deel mijn ervaringen graag.

Ik bespreek in een kennismaking graag mijn werkwijze en bijhorende kostenplaatje. Het is goed om jullie te realiseren dat getrouwd worden door een zelfstandig trouwambtenaar altijd meer kost dan getrouwd worden door een BABS van de gemeente. Als jullie mij de officiële huwelijksvoltrekking willen laten doen, zijn er extra kosten verbonden aan de beëdiging. De gemeente brengt deze kosten in rekening bovenop de gebruikelijke kosten voor een huwelijk. De hoogte van deze bedragen kun je vinden op de website van jullie gemeente.

Er is maar één manier om daarachter te komen… 🙂 Mensen omschrijven mij als spontane, open en empathische vrouw. Herinneren, vieren en verbinden is mijn motto. Wil je alvast meer over mij weten? Kijk dan op de ‘Over Marieke’ pagina of op Instagram.

Absoluut! Stuur mij een berichtje (via mail, whatsapp, postduif of bel!), dan plannen we op gauw iets in. Laat mij ook alvast jullie trouwdatum weten, dan check ik direct mijn agenda. We kunnen vrijblijvend (dus kosteloos) een half uurtje (oké, ik geef toe: meestal wordt het 45 minuten tot een uur) videobellen. Dan hoor ik graag meer over jullie en jullie trouwplannen, en vertel ik meer over wie ik ben en hoe mijn werkwijze er uit ziet. Daarna slapen jullie er een nachtje over en laten jullie weten of jullie mij de eervolle taak van trouwambtenaar toevertrouwen. Zeggen jullie ja? Heel leuk! Dan gaan we samen voorbereiden en verder de diepte in. Op naar jullie bruiloft!

Benieuwd wat Marieke voor jullie kan betekenen? Neem contact op!

 

Benieuwd wat Marieke voor jullie bruiloft of geregistreerd partnerschap kan betekenen? Neem contact op!

Zij gingen jullie voor