Marieke van Lierop

Spreker

“Ik begrijp dat als je mij straks tegenkomt in het dorp of ooit weer in de kroeg, je niet weet wat je moet zeggen. Dat geeft niet. Naar mijn idee kun je niets verkeerd zeggen. Weet wel dat ik zomaar eens behoorlijk pissig zou kunnen worden als je op zo’n moment je hoofd omdraait en mij gaat ontwijken.” 

Marieke legt uit als spreker tijdens congres op podium

Deze woorden waren onderdeel van de afscheidstoespraak die Marieke op 25-jarige leeftijd hield op de uitvaart van haar verloofde. Direct na zijn overlijden voelde zij aan alles dat ze de verbinding met anderen nodig zou hebben om verder te kunnen leven met dit verlies. Toen Marieke vervolgens (2020) werd gediagnosticeerd met borstkanker, ervaarde zij opnieuw de kracht van openheid door sterk te zijn in kwetsbaarheid. 

Vroeg of laat krijgt iedereen te maken met tegenslag. Verlies, ziekte, of misschien wel allebei! Hoe geef je je leven opnieuw vorm als jouw toekomstperspectief plots op losse schroeven staat? Hoe blijf je verbonden met de mensen om je heen als je plots niet meer mee kan in de ‘huisje, boompje, beestje-ratrace’ van leeftijdsgenoten? Wat is helpend, zowel privé als op de werkvloer? 

Heftig én luchtig

Als keynote spreker neemt Marieke haar publiek in haar lezingen en workshops op beeldende wijze mee in haar intieme verhaal over rouw, veerkracht, borstkanker en levenslust. Met haar eerlijkheid en typerende luchtige tone of voice weet zij jong tot oud te boeien. Haar openheid leidt er toe dat opgetrokken muren verdwijnen en hiermee creëert zij verbinding die er toe doet op alle fronten. Kortom, van ondernemers tot lotgenoten en zorgmedewerkers: Marieke ontroert, inspireert en verbindt.

Marieke Pak je podium event
Marieke in theater tijdens congres
Marieke Pak je podium event

Veelgestelde vragen

In hoofdlijnen is mijn verhaal altijd hetzelfde, maar op basis van de input van de organisatie belicht ik soms net een andere invalshoek. Door net voor een andere anekdote of take home message in mijn verhaal te kiezen, sluit de keynote lezing vaak nog beter aan bij de belevingswereld van de aanwezige luisteraars. Zo is mijn verhaal voor verschillende thema’s relevant te maken.

Ik spreek bijvoorbeeld op bijeenkomsten voor inspiratie en zingeving, ontmoetingsdagen voor kankerpatiënten, mensen in de rouw, geef  workshops over ‘Rouw en een Nieuwe Relatie’, maar spreek ook voor o.a. zorgmedewerkers of ondernemers. Voorbeelden van overkoepelende thema’s en ‘haakjes’ zijn geluk, identiteit, loopbaan, ziekte, reïntegratie, veerkracht, verdriet en wendbaarheid.

Vooralsnog niet! Daarbij combineer ik mijn werkzaamheden als spreker ook met het zijn van dagvoorzitter, trouwambtenaar en ceremonieel spreker. Hierbij neem ik vanzelfsprekend mijn vaardigheden en ervaring als spreker mee, maar zijn de setting en het inhoudelijke verhaal natuurlijk anders. Of ik over vijf jaar ook nog mijn verhaal deel met publiek, zullen we vanzelf zien.

Toen ik tot tweemaal toe ziek thuis kwam te zitten en niet in staat was om te werken, maakte ik mij zorgen om alle ‘carrière-kilometers’ die ik achter zou gaan lopen op leeftijdsgenoten. Eenmaal terug op de werkvloer realiseerde ik mij dat ik kilometers heb gemaakt die anderen (gelukkig) misschien wel nooit hoeven te maken. De levenservaring in mijn rugzak heb ik ongevraagd gekregen, maar blijkt zoveel meer met zich mee te brengen dan ellende. Die bagage gecombineerd met mijn persoonlijkheid, diploma’s en werkervaring is heel veel waard. Niet alleen voor mij, maar voor iedereen die geïnspireerd wil worden op gebied van life skills.

Dan maak je mij nieuwsgierig! Neem contact op, dan praten we gauw verder. In het voorjaar van 2022 ben ik begonnen en sindsdien komen er hele bijzondere opdrachten en ontmoetingen op mijn pad. Ik heb mij al flink mogen ontwikkelen en voel aan alles dat er nog veel meer moois staat te gebeuren. Graag kom ik met je in contact om te verkennen wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Benieuwd wat Marieke als spreker voor jouw evenement, organisatie of inspiratieavond kan betekenen? Neem contact op!

Reacties op Marieke als spreker