Marieke van Lierop

“Een feest om de opening van de Lentetuin te presenteren”

Lentetuin Breezand, maart 2023

“Life is what happens to you while you’re busy making other plans”, zei John Lennon ooit. Zelfs na zijn leven gebeuren er nog dingen die hij waarschijnlijk nooit had kunnen bedenken. Zo ‘stond hij’ vorige week met z’n vrienden op een zebrapad van muscari’s (blauwe en witte druiven) te midden van het grootst aaneengesloten bloembollengebied ter wereld: de Lentetuin Breezand met thema ‘Daar zit Muziek in’. Ik heb als dagvoorzitter de openingsceremonie mogen vormgeven en presenteren.

Marieke presenteert opening Lentetuin

“Een eer om op dit “thuispodium” mijn agrarische roots in te zetten als dagvoorzitter”

Marieke op podium met Gouden Bolbloem

Ik ben opgegroeid met de Lentetuin, de mooiste bolbloemenshow van Nederland die in vijf dagen tijd bijna 20.000 bezoekers trekt. Als puber werd ik vrijwilliger bij de opbouw en maakte ik als ‘bloemenmeisje’ deel uit van het promotieteam. Sinds 2018 bekleed ik een bestuursfunctie en in 2020 werd ik voorzitter. Vorige week woensdag overhandigde ik na twee jaar afgelastingen tijdens de opening van de 41ste Lentetuin de voorzittershamer aan Dennis Burger. De combinatie van de verantwoordelijkheden die bij een dusdanig groot evenement komen kijken bleken niet te combineren met mijn herstel. Dennis is de juiste man op de juiste plek, een perfecte kartrekker. Hoewel wat meer op de achtergrond: ik ben wel aangehaakt gebleven en zal ook komend jaar deel uitmaken van het bestuur van deze unieke organisatie die draait op vrijwilligers.

Deze nieuwe rol maakte dat er ruimte was om een taak te vervullen die ik op de Lentetuin nog niet eerder had vervuld: het presenteren van de openingsceremonie.  Een feest en eer om op dit ‘thuispodium’ mijn agrarische roots en affiniteit te verbinden met de stappen die ik als dagvoorzitter en (ceremonieel) spreker zet. Ik sprak met Rian van Dam (burgemeester Hollands Kroon), Harry Nieuwenhuizen (directeur Rabobank), Jeroen Duyster (directeur Keukenhof), Sjaak van den Berg (directeur Boltha) en Ted Beelen (voorzitter Lentetuin Expo) en Dennis Burger (voorzitter Lentetuin Bolbloemenshow).

Trots op, en dank aan alle betrokken vrijwilligers die naast drukke werk- en privélevens met elkaar dit professionele evenement met internationale allure hebben neergezet als visitekaartje van de bloembollensector, waar naast een indrukwekkende kleurenpracht ook live muziek, kinderentertainment, agri vakbeurs,  consumentenbeurs, restaurant en feestavonden bij horen.

Zie ik je volgend jaar op de Lentetuin? Of al eerder voor bijv. een mooie presentatieklus? Ik hoor je graag!

Marieke met gasten op podium Lentetuin
Marieke met burgemeester Rian van Dam