Marieke van Lierop

Najaar 2022, Stichting Als Kanker Je Raakt

workshop kanker ontmoetingsdag rouw en een nieuwe relatie

Marieke zet geen raam op een kier, maar opent een deur. 

Leo Vroegindeweij – Stichting Als Kanker Je Raakt

“Marieke zet met haar lezing en workshop geen raam op een kier, maar opent een deur. Door haar spontane openheid vertrokken de deelnemers, die elkaar niet kenden, aan het eind van de workshop als familie. Persoonlijk heeft de workshop mij verrijkt. Marieke, dank daarvoor.”

Van deze woorden van Leo Vroegindeweij krijg ik het ondanks de gure kou buiten toch even warm… Samen een stukje oplopen tijdens de ontmoetingsdagen van de Stichting Als Kanker Je Raakt. Intensief en waardevol zijn die dagen. Onlangs kreeg ik voor de tweede keer de eer om mijn steen bij te dragen aan zo’n dag: ‘s ochtends plenair een lezing, ‘s middags in kleine groep de workshop ‘Rouw en een Nieuwe Relatie’. Ik gooi altijd gekscherend wat pakjes met zakdoekjes op tafel: niet omdat eventuele tranen direct gedroogd moeten worden. Wel omdat ze er simpelweg bij horen en die zakdoekjes voor mij de afgelopen jaren tot mijn basisuitrusting zijn gaan horen. Ik faciliteer het maken van onderling contact en door het delen ontstaat herkenning, bevestiging en opluchting. We lachen – ondanks alle zwaarte – altijd. En soms komen er ook tranen. En als die er dan even uitgekomen zijn, is het altijd fijn als je zo’n zakdoek binnen handbereik hebt om het snot mee van je kin te vegen. 😉

De stichting Als Kanker Je Raakt organiseert ontmoetingsdagen en andere activiteiten door heel Nederland. Mocht jij ‘door kanker geraakt zijn’: bekijk eens de activiteiten op de website van Als Kanker je Raakt: alskankerjeraakt.nl en wees welkom.

workshop kanker ontmoetingsdag rouw en een nieuwe relatie

Marieke zet geen raam op een kier, maar opent een deur.

Leo Vroegindeweij – Stichting Als Kanker Je Raakt

logo alskankerjeraakt